Debut oficial pentru tinerele speranțe

Partida din Cupa României dintre FCC ICIM Arad şi Olimpia CSU Brașov, disputată miercuri seară şi încheiată cu 70-61 pentru echipa noastră, a însemnat debutul la cel mai înalt nivel din baschetul românesc pentru patru jucătoare. Trei dintre acestea fiind arădence.

Alexandra Rotariu și Rita Bartok au evoluat pentru prima dată în carieră la acest nivel, în timp ce Ana Maria Glisici și Timea Peter au fost la primul joc la nivel de senioare.

„La sfârșit am și rulat puțin jucătoarele, am vrut să dau ocazia și jucătoarelor tinere să simtă cum e să joci într-o asemenea atmosferă,” a spus Miljan Medved la finalul disputei cu brașovencele.

Cele trei localnice sunt jucătoare sub 18 ani, care au fost coechipiere la LPS Arad. Timea Peter va împlini 18 ani în decembrie, Rotariu are 17 împliniți în martie, iar Glisici va împlini 17 ani în octombrie. Glisic este fundaș, putând să evolueze pe posturile 1 și 2. Peter și Ratariu jucau la junioare pe 3 și 2.

Ele sunt speranțele arădene și mă bucur că antrenorul dă credit tinerelor, chiar el a insistat să fie păstrate în lot. Ciotir și Bartok au prins și ele multe minute în teren, iar dacă Teodora Neagu nu era accidentată, sunt convins că și ea ar fi jucat miercuri,” a punctat și președintele clubului, Marcel Urban.

Glisic și Peter au fost coechipiere și în prima parte a sezonului trecut, la Sibiu, unde au jucat în Campionatul Național rezervat sportivelor sub 18 ani. Peter a încheiat campionatul acolo, în timp ce Glisici a plecat la NBS Cluj, cu care a câștigat argintul. Ratariu a jucat pentru satelitul formației FCC ICIM, în liga secundă.