FCC ICIM Arad s-a calificat în semifinalele campionatului!

FCC ICIM Arad s-a calificat după 4 ani în semifinalele Ligii Naţionale de Baschet Feminin. Fetele lui Bogdan Bulj au eliminat marea rivală din Târgovişte după 64-51 în meciul 3 şi vor lupta cu campiona Sepsi pentru un loc în ultimul act.

Arădencele au incheiat rapid conturile cu dâmboviţencele în seria din sferturile de finală. Un sec 3-0 ce demonstrează că echipa galben-albastră traversează o formă foarte bună în această perioadă. Legat de meciul disputat în această seară la Sala Sporturilor din Târgovişte, istoria a semănat oarecum cu cea din 2013, din meciul decisiv al finalei campionatului. Atunci, tot gazdele au avut un run de început de 18-0, dar cu o revenire spectaculoasă a arădencelor. Acum, târgoviştencele au pus pe tabelă un 11-0, şi mai apoi un 25-5 spre finalul primelor 10 minute de joc.

Au urmat 3 sferturi aproape perfecte făcute de Arad (22-12, 16-8 şi 19-6), ce au dus la o calificare între cele mai bune patru formaţii din baschetul feminin din România. În a doua jumătate a sfertului trei a fost chiar 39-39, Williams a adus Aradul pentru prima dată în avantaj, 39- 41, dar ultimele zece minute au început tot de la egalitate, 45-45. Desprinderea a venit în primele minute ale ultimului sfert, când ICIM s-a dus la +5, pentru ca mai apoi ecartul să se mărească, 45-59, decisiv, pentru că gazdele nu au mai putut reveni în joc și, implicit, în serie.

Sârbul Bogdan Bulj a schimbat total faţa echipei după revenirea pe banca tehnică cu o serie de 8 victorii din 9 partide disputate în campionat: “Am început meciul destul de greu, apărarea a fost slabă, iar în atac nu am luat deciziile bune, dar ne-am arătat caracterul ca echipă. Am reușit să implementăm mentalitatea de învingător, am crezut tot timpul că putem reveni, ne-am gasit ritmul şi în apărare, și în atac. Am câștigat meciul ca o echipă. Felicit fetele mele pentru spiritul de luptă și că s-au calificat în semifinalele, într-o asemenea manieră chiar împotriva rivalei noastre,” au fost cuvintele principalului de la FCC ICIM.

Rezultatele finale ale seriei din primul tur al play-off-ului:

FCC ICIM Arad – CSM Târgovişte 65-61

FCC ICIM Arad – CSM Târgovişte 56-37

CSM Târgovişte – FCC ICIM Arad 51-64

În penultimul act al competiţiei, echipa noastră va întâlni campioana României, Sepsi SIC Sf. Gheorghe. Primele meciuri ale semifinalei campionatului se vor juca în 23 şi 25 aprilie, în judeţul Covasna. Primul joc de la Arad e programat a 3-a zi de Paşti, pe 30 aprilie.

Marcatoare:

Târgovişte – Stoenescu 18 puncte, Vaida 12, Poole 6, Kilin 5, Irimia 5, Toma 4 şi Chivu 1.

Arad – Fodor 13 puncte, Lee 12, Williams 10 puncte şi 11 recuperări, Dzombeta, Ardelean şi Hadzovic cu câte 7 puncte fiecare, Mercea 5 şi Ciotir 3.

2 comments to FCC ICIM Arad s-a calificat în semifinalele campionatului!

  • Sfarghiu Marian  says:

    Felicitări!!!

  • Marius Stern  says:

    HVALA MAJSTORE BOGDAN BULJ !!!

Lasa un comentariu