FCC ICIM, tot mai aproape de calificarea între cele mai bune patru echipe din Liga Naţională

FCC ICIM Arad s-a impus şi în meciul al doilea din primul tur al play-off-ului Ligii Naţionale de Baschet Feminin. Arădencele au trecut cu scorul final de 56-37 de CSM Târgovişte. Pe sferturi: 15-14, 12-16, 17-5, 12-2.

Un succes mai greu obţinut decât o arată tabela, conturat după pauza meciului. Primele două sferturi au semănat cu cele din meciul cu numărul 1 al sfertului de finală: gazdele în avans după primele minute, iar oaspetele întorcând scorul. 30-27 au condus târgoviştencele la pauza mare, scor ce avea să fie insuficient pentru a putea câştiga la Arad. Odihna de la vestiare le-a dat aripi jucătoarelor antrenate de Bogdan Bulj. FCC ICIM a făcut poate cea mai bună repriza secundă din actualul sezon, în special în defensivă, unde a reuşit performanţa greu egalabilă la acest nivel să primească doar 7 puncte în 20 de minute.

Şi statistica meciului a fost net favorabilă FCC ICIM-ului, unde a stat mai bine ca adversarele la capitolele aruncări de 2 puncte, libere, recuperări, pase decisive şi intercepţii. Singurul capitol unde Târgovişte a fost pe plus este cel al aruncările din afara semicercului. Galben-albastrele au izbutit 10 puncte pe contraatac, în timp ce marea rivală nu a punctat la acest capitol. Cea mai mare diferenţă în meci pentru echipa noastră a fost consemnată chiar la finalul disputei (19 puncte avans).

Sârbul Bogdan Bulj speră ca echipa sa să încheie seria din primul tur al play-off-ului în 3 dispute: “A fost un joc excelent cu o atmosferă foarte frumoasă. În prima repriză, din nou am fost agitaţi, multe rătări şi am marcat puţin. După pauză am jucat mult mai bine în defensivă şi le-am blocat perfect pe Stoenescu şi Poole. Este 2-0 şi mă bucur că am scos maximul din primele meciuri jucate acasă, dar munca nu e terminată. Nu va fi uşor să încheiem seria, dar sper să o facem în 3 meciuri,“ a declarat antrenorul principal de la FCC ICIM după finalul jocului.

Marcatoare:

Arad: Hadzovic 19 puncte, Williams 18 puncte şi 19 recuperări, Lee 7, Ardelean, Ciotir şi Dzombeta cu câte 4 puncte fiecare.

Târgovişte: Stoenescu 11, Toma 10, Poole 7, Vaida 5, Ghita 2 şi Chivu tot 2 puncte.

Seria din sfertul de finală al LNBF se mută acum la Târgovişte cu meciul 3 al întâlnirii. Disputa este programată vineri, 12 aprilie. Dacă va fi nevoie de un joc patru, acesta se va juca tot pe terenul CSM-ului, pe 13 aprilie.

2 comments to FCC ICIM, tot mai aproape de calificarea între cele mai bune patru echipe din Liga Naţională

  • Marius Stern  says:

    FELICITARI ICIM ARAD !!!

    Avem acum 2 victorii din cele 3 necesare ca sa intram in semifinale.E un fapt pozitiv si care acum 2 luni nu credeam ca se va realiza.ECHIPA joaca tot mai bine si avem mari sperante ca vom juca in acest sezon pentru o medalie.Dar asa cum zicea si antrenorul echipei seria cu Targoviste nu s-a incheiat inca,dar acum presiunea e pe adversarele noastre si noi TREBUIE sa incheiem in deplasare acest sfert de finala pentrua evita complicatiile unui eventual meci 5 decisiv la Arad.Acum este momentul sa reintram in lumea buna a baschetului feminin romanesc si sub nici o forma nu trebuie sa-l ratam.

    HAI ICIM ARAD !!!

  • Dumitrascu  says:

    Cei mai tari

Lasa un comentariu