Începe un nou sezon! Derby-ul primului tur al Cupei României se joacă la Arad

Afis final

Așteptarea a luat sfârșit! După 5 luni de pauză competițională, mâine începe oficial un nou sezon în baschetul feminin românesc. Miercuri seară sunt programate meciurile din manșa tur al Cupei României, faza primului tur, ediția 2018-2019.

Capul de afiș al rundei inaugurale se va disputa chiar la Arad. Sorții au decis ca FCC ICIM să întâlnească Olimpia Brașov, practic fiind și singura întâlnire între două echipe din prima grupă de campionat. Partida e programată miercuri, 26 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Sporturilor “Victoria” din orașul de pe Mureș.

Cu un lot schimbat aproape în totalitate, arădencele conduse de pe banca tehnică de cuplul Miljan Medved – Dan Moraru vor să facă o primă impresie pozitivă. Statistica este de partea Aradului pentru această confruntare. Din 22 de dueluri directe, galben-albastrele s-au impus în 15 rânduri, dintre care 8 au fost izbutite pe propriu teren.

“Ne așteaptă un meci foarte greu cu Brașovul acasă. Am auzit ca și Brașovul a avut unele probleme cu jucătoarele accidentate, dar o să fie un meci pe viață și moarte aici. O să încercăm totul să-i învingem,” a declarat Miljan Medved, tehnicianul ICIM-ului.

In turul inaugural joacă doar echipele din Grupa A si Grupa B, în sistem tur-retur. Câștigătoarele celor șase duble avansează în turul doi, alături de un lucky-loser. Deținătoarea trofeului, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe va intra în competiție în turul secund (participă în FIBA EuroCup Women). În ediția din acest an a competiției eliminatorii se revine la turneul final de patru echipe, programul la finalul lunii martie (30-31 martie 2019).

Programul complet al primului tur din Cupa României:

CSM Satu Mare – Rapid București
CSM Alexandria – Agronomia București
Universitatea Cluj-Napoca – Phoenix Constanța
CSM Târgoviște – CSM Târgu Mureș
CSU Oradea – ACS KSE Târgu Secuiesc
FCC ICIM Arad – Olimpia Brașov