Istoric

Istoria echipei de baschet feminin a Aradului începe în anul 1987 odată cu promovarea echipei feminine Constructorul CSS în Divizia A, Aradul devenind un centru puternic al baschetului românesc, alegându-şi culorile Galben-Albastru.

ICIM Arad - Sportul Studențesc 85-55

Aradul a promovat, a retrogradat. A revenit după doi ani, chiar în primul campionat după revenire Constructorul CSS jucând finala doi ani consecutivi, în a treia finală câştigând campionatul. Au urmat ani buni, ani foarte buni dar si campionate mai putin reuşite.

În scurt timp Aradul va deveni capitala baschetului românesc feminin prin echipele care au evoluat la cluburile : Baschet Club Arad la început, ulterior Baschet Club ICIM Arad şi Clubul Sportiv Baschet Arad.

ICIM Arad 1998

* Datele istorice sunt preluate din arhiva personală a domnului Meches Ionel

Palmaresul echipei :

- 1991-1992 – Vicecampioană Natională a Romaniei

- 1992-1993 – Vicecampioana Natională a Romaniei, participantă până
in turul 2 in European Cup Liliana Ronchetti.

- 1993-1994 –  Campioană  Natională a Romaniei ,Grupele European Cup
Liliana Ronchetti.

- 1994-1995 – Participanta pană in turul 2 al Cupei Campionilor
Europeni.

- 1997-1998 – Campioană Natională a Romaniei,turul 2 European Cup
Liliana Ronchetti.

- 1998-1999 – Campioana Nationala a Romaniei.

- 1999-2000 – Campioană Natională a Romaniei.

- 2000-2001 – Campioană Natională a Romaniei.

- 2001-2002 – Vicecampioana Natională a Romaniei.

- 2003-2004 – Vicecampioana Natională si Locul 2 la Cupa Romaniei.

-    2005-2006 – Campioană Naţională a României şi Locul 3 la
Cupa României

- 2006 – 2007 – Vicecampioană naţională a României şi locul II
în Cupa României :Campioana Nationala a Romaniei la Junioare I,
calificată în 16 – zecimile EuroCup Women 2007

- 2007 – 2008 – Campioană Naţională a României, Loc 3 la Cupa
României şi calificată în 16 – zecimile EuroCup Women 2008; -
Campioană Naţională la Tineret.

- 2009 Calificare in 16-zecimile EUROCUP WOMEN

- 2009 – 2010 – Vicecampioana Nationala a Romaniei

- 2010-2011 – Campioana Ligii Europei Centrale

- 2011 – Campioana Nationala a Romaniei

- 2011 – Câștigătoare Cupa Romaniei

- 2012 – Vicecampioana Liga Europei Centrale

- 2012 – Loc  3 Cupa Romaniei

- 2012- Loc 3 Campionat National

- 2013 – Loc 3 Cupa României

- 2013 – Campioana Ligii Europei Centrale

- 2013 – Campioană Națională a României

- 2014 – Câștigătoare Cupa României

-2014 – Vicecampioană Liga Europei Centrale

- 2014 – Vicecampioană Națională a României

- 2015 – Campioana Ligii Europei Centrale

ICIM Arad - RAPID 75-62

Echipa a purtat următoarele denumiri :

Constructorul CSS Arad 1988-1992
Constar „U” Arad 1992-1993
Baschet Club Arad 1993-1995
BC ICIM Arad 1995-2006
Baschet ICIM Arad 2006-2009
ICIM Univ.Goldiş Arad 2010-2011