Jucătoare de națională la ICIM!

26104703426_ec54b11dcd_z

Reprezentanta Aradului în Liga Națională de Baschet Feminin a realizat al doilea transfer al verii. Baschetbalista bosniacă Matea Tavic a semnat cu ICIM.

În vârstă de 25 de ani, aceasta măsoară 1,78 m și poate juca pe pozițiile 1 și 2. Vine de la CSM Satu Mare și este componentă a naționalei Bosniei si Hertegovina, fosta adversară a României în preliminariile pentru calificarea la turneul final al EuroBasket Women 2017.

Acum două sezoane, Matea Tavic a evoluat tot în România. Atunci, bosniaca a reușit să cucerească medalia de aur cu Sepsi Sf. Gheorghe, în finala campionatului disputată împotriva formației din Alba Iulia. (FOTO: Matea Tavic în acțiune în timpul ultimului act al Ligii Naționale, sezonul 2015-2016)

În cariera sa, aceasta a mai trecut pe la echipele Northland Lulea (Suedia), Basket Umea (Suedia), Lokomotiva Karlovy (Cehia), Panter Ljubljana (Slovenia), Celik Zenica (Bosnia) și Merkur Celje (Slovenia). În sezonul 2014-2015 a jucat pentru Basket Umea în Suedia, echipă pentru care a evoluat și în FIBA EuroCup, a doua competiție ca valoare din baschetul feminin internațional.

Bun venit la Arad, Matea Tavic!

Foto: Szigyártó Szabolcs