Larisa Neagu vine la FCC Baschet Arad!

Clubul FCC Baschet Arad și Larisa Neagu au ajuns la un acord, baschetbalista urmând să îmbrace maieul echipei noastre.

Sportiva e născută pe 6 octombrie 1998, la Timişoara, iar debutul în Liga Naţională l-a făcut în sezonul 2015-2016, sub comanda sârbului Bogdan Bulj la formaţia timişoreană, Danzio. Măsoară o înălţime de 1.75m şi poate evolua pe poziţiile 2 şi 3. Din 2017 joacă pentru Agronomia Bucureşti, iar în ediţia precedentă de campionat a intrat pe parchet în 24 de rânduri. Cea mai bună prestaţie a avut-o în partida cu CSM Oradea, atunci când a izbutit să acumuleze 11 puncte şi 4 recuperări. Neagu a mai evoluat în Liga 1 pentru SCM Timișoara.

Semnarea cu FCC Baschet Arad reprezintă un pas mare în cariera mea şi, în acelaşi timp, o provocare pe care o aşteptam. Aradul este un club cu un palmares pe care nu multe echipe îl deţin, o echipă care se află constant în top. A fost unul dintre motivele ce m-au făcut să aleg să vin la Arad.

Consider că noua regulă este benefică deoarece trebuie să existe continuitate, iar lotul naţional în curând va fi format din jucătoarele tinere care vin din spate. Pentru acest lucru este nevoie de muncă din partea noastră, iar echipele ar trebui să aibă un plus cât timp noi suntem în teren, să nu fie constrânse de această regulă. Personal, eu sunt pregătită să muncesc şi să învăţ pentru a aduce un plus echipei,” ne-a declarat Larisa Neagu, noua jucătoare a formaţiei noastre.

Federaţia Română de Baschet a operat în această vară o schimbare importantă. Dacă în ediţia recent încheiată era obligatorie prezenţa unei jucătoare U23 în teren doar în prima repriză, în sezonul viitor românca sub 23 de ani va trebuie să fie în teren tot meciul. Vă reamintim că Anamaria Ciotir nu mai este eligibilă pentru acest criteriu de vârstă odată cu startul noului sezon.

Bun venit la Arad!

Lasa un comentariu