Veatriki Akathiotou, noua jucătoare a FCC Baschet Arad!

Clubul FCC Baschet Arad anunță oficial primul transfer al verii în vederea sezonului 2019-2020. Veatriki Akathiotou (23 de ani / conducător de joc) a semnat cu formaţia galben-albastră pentru următorii 2 ani de zile.

Echipa noastră a obținut semnătura internaționalei din Cipru, Veatriki Akathiotou. De menţionat că noua jucătoarea a Aradului are şi cetăţenia română. Sportiva în vârstă de 23 de ani, ce măsoară 1.66m, vine de la semifinalista Apoel Nicosia după un sezon cu prestaţii excelente în campionatul cipriot. Este şi componenta de bază a naţionalei de baschet feminin din Cipru.

Akathiotou a fost a 2-a cea mai bună marcatoare a campionatului cu o medie de 21.9 puncte per meci şi cea mai bună pasatoare a sezonului (medie de 4.8 assisturi per meci). Ba mai mult, a fost desemnată jucătoarea cu cea mai spectaculoasă ascensiune a campionatului din Cipru.

„Voi dobândi multe lucruri pozitive de la această echipă. Este unul dintre cele mai de succes cluburi de baschet din România cu 9 ligi naționale și 2 cupe românești. În România vreau să concurez cu cele mai bune și sunt convinsă că îmi voi imbunătăţi jocul. Îmi doresc să progresez la toate capitolele, inclusiv ca persoană. Am așteptări mari față de mine!

Un nivel diferit, loc diferit, intensitate diferită pentru mine odată cu venirea la Arad. Trebuie să mă adaptez rapid, să muncesc și să rămân focalizată în orice moment. Știu câteva lucruri despre campionaţul românesc de când eram în echipa națională a U20,” au fost primele cuvinte ale lui Veatriki Akathiotou în postura de noua jucătoare a FCC Baschet Arad.

Veatriki Akathiotou a fost nominalizatată în 2014 ca cea mai bună jucătoare sub 18 ani din Cipru. În sezonul trecut, aceasta a avut un procentaj de 46.2% la aruncările de două puncte, 36.9% la cele de trei puncte şi nu mai puţin de 77.0% la libere. A terminat pe locul doi competiţia de 3 puncte al All Star Game-ului cipriot.

Bine ai venit!

Lasa un comentariu